Belépés
e-mail:
jelszó:
Kedvencek

Utoljára megtekintett
szállások


Legújabbb szálláshelyek:

Őrségi Kakukkvirág Vendégház

Cím: 9934 Hegyhátszentjakab, Kossuth L. u. 18.  
Mobil: 06 30 309-3992  
E-mail: kakukkvirag@freemail.hu
Internet:www.eszallas.hu/kakukkvirag
Kategória: vendégház
SZÉP kártya: SZÉP kártya elfogadóhely
Őrségi Kakukkvirág Vendégház  - Hegyhátszentjakab Kattints a szállás képére a nagyobb megjelenésért!
Vendégházunk Hegyhátszentjakabon, a történelmi Őrségben, az Őrségi Nemzeti Park területén, a Vadása és a Borostyán tavak közelében várja egész évben vendégeit. Mindkét tó alkalmas horgászásra, fürdőzésre egyaránt. A kert végében csordogál a Malom patak, túlsó partja erdővel határos.
A közelben található az Őrségi Nemzeti Park egyik fokozottan védett területe, a szőcei, jégkorszakból fennmaradt tőzegmohás láprét.

Az Őrség az ország egyik legszebb, erdőkkel, virágos rétekkel tarkított, patakokkal szabdalt, szubalpin klímájú térsége. Területének 63%-át erdő borítja. Számos ritka, védett növény- és állatfajnak ad otthont, ezek többségével találkozhatunk kirándulásaink, kerékpártúráink során. Több hosszabb-rövidebb túraútvonalat, tanösvényt is kipróbálhatnak a természet szerelmesei.
Számos műemlékben és a vidékre jellemző, korhűen megőrzött épületben gyönyörködhetünk ezen a tájon.
Jó néhány népi mesterség művelőjével találkozhatunk itt, de a fazekasmesterség a legjellemzőbb, hiszen helyben található a kerámiák alapanyaga, a jó minőségű őrségi agyag. Néhány fazekasműhelyben kipróbálható a korongozás is.

Igény szerint szívesen adunk tanácsot helyi termékek (tökmagolaj, méz, kecskesajt, kézműves termékek) beszerzésével, éttermek, gazdaságok látogatásával kapcsolatban.

Az őrségi tájak minden évszakra nagyszerű kikapcsolódási lehetőségeket tartogatnak.
A tavaszi virágzó, illatos rétek, erdők, nyáron a hűsítő tavak, patakok, árnyas erdei séták, ősszel a gyönyörű színekben pompázó fák, zamatos erdei gombák, télen pedig egy igazi lovasszánozás, vagy egy egyszerű séta a szikrázó hóban; mind feledhetetlen élményt jelenthet, felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt.

A korszerűen felújított parasztházhoz gondozott pihenőkert tartozik, jellegzetes őrségi pajtával, tűzrakóhellyel. Szabadtéri sütéshez-főzéshez bogrács, nyársak és grillező is rendelkezésre áll.
A ház teljesen felszerelt. Egy nagyobb, 2 + 2 ágyas és egy kisebb, 2 ágyas szobából, konyhából, fürdőkádas fürdőszobából és előszobából áll. A konyhában és az előszobában megmaradt a gyönyörű, eredeti fagerendás mennyezet. A ház fűtését egyedileg készített cserépkályha látja el. Tüzifa is rendelkezésre áll (a szállásdíjban foglaltatik). A melegvízellátást elektromos boyler szolgálja.
Kisgyermekkel érkező vendégeink részére babaágyat tudunk biztosítani.
A kertben hinta, homokozó is található, legkisebb vendégeink örömére. A nagyobbak pihenését a szőlőlugasban található kerti hintaágy szolgálja.

ÜDÜLÉSI CSEKKET ELFOGADUNK!

Utazás Nyereményjáték
szallashonlapkeszites.hu